вторник, 27 юли 2010 г.

"Е... т'ва... те си... говорат измишьотини, така че..."


Смятам, че bTV за пореден път правят нещо епохално... Било то с анилингус или с простичкото показване на неподправената реалност. Трудно ми е да преценя кой точно е случая тука.
Няколко обаче са много силно открояващите се моменти, които няма как да не станат любими на драгия зрител. Още първите слова на Бойко "Е... т'ва... те си... говорат измишьотини, така че..." грабват зрителя и го поставят in a state of безпощадно умиление. Нещо средно между онова чувство като видиш малко сладко кученце и благоговението пред великия водач... Щото той е сладък и невинен, но в същото време силен и решителен... нищо не му се лакатуши... Едно време на коня м*дята са се клатели, ама не падали, сега на Бойко и туй не му се клати... всичко му е решително и непоклатимо... пък "те си... говорат измишльотини, така че..."
И още тук вече идва сакралния момент на споменаването... не е важно какво казват хората в държавата... тях кучета ги яли... важно е какво казват в Брюксел, Вашингтон и Москва... Ето го обединителят на света! Ето го новият месия! Човекът обединил трите велики сили на нашето съвремие! След тежките години на Студената война и последвалите времена на "зрелия капитализъм", в които и ЕС стъпи на сцената на Големите, днес Бойко ги обединява, като получава 'се хубави оценки от трите главни центъра на световната власт. Малко хора знаят, че това всъщност е хитър план да се превземе светът и да се поставят всички икономически сили на планетата на колене пред БЪЛГАРСКИЯТ гений... със спонсорството на Ахмед Мерчев, разбира се.
И ето го любимият ми момент! Какво става ако прочетем оценките от Ройтерс и Standard and Poor's... Интересно ми стана... прочетох в Standard and Poor's... какво открих...


Очевиден факт: Бойко Борисов казва, че кредитният рейтинг на България даден от S&P е BBB, който е доста добър и в последните оценки е отбелязан като стабилен. Казаното от Бойко Борисов е истина и няма разумен човек с всичкия си, който да го отрече.
Друг очевиден факт: Оценката BBB е обявена за стабилна на първи декември 2009... Добре... може би това означава, че просто правителството много бързо и сериозно е оправило нещата... Втори небрежен поглед ни отвежда към трети очевиден факт... дадените кредитни рейтинги са поставени на 30-ти октомври 2008 година... Аз самия си признавам, че живея извън време-пространството в конвенционалния му смисъл, ама ей на имам един пресантиман, че около 30.10.2008 Бойко Борисов е бил кмет на София, Цветан Цветанов е бил бивш даскал по ФВС с изгряваща политическа кариера, а "пицарчето с фалцета" се е клело във вярност "to the Red, White and Blue"... пък на власт са били крадливия ни цар и комунистите :)
Впечатлих се обаче, че само ан едно-две места бе употребявано първо лице, единствено число... Ей богу, Бойко май е почнал ад се подценява... как така ш'а ми говори за "ние"... какво каза с "АЗ!"?

Болезнено съгласен съм с изказването, че за една година правителството е направило всичко, което хората са очаквали от тях... Аз определено не съм бил излъган в очакванията си... циркот бе'е пълен! Факт! Ни повече, ни по-малко са сторили от това, което съм очаквал. :)
За престъпността да спомена ли... Помня едно време как беше страшно модерно да се говори за Слави Трифонов кои мафиоти му били приятели, с кои бил ходил по хепънинги и прочее... Отчитаме ли тогава кой започна най мощната медийна кампания на Борисов, сиреч кои среди по атя логика са го тласнали към поста, който заема днес... Къде са сега всички ония лаловци, дето разправяха, че не можело един шоумен, който прави телевизия и се занимава плахо, но доходоносно с музика да има такива контакти... а може ли един премиер да има такива контакти... Ала ней се... отклонявам се от важното тука...

Ясно е едно обаче и то със сигурност! Ние вече сме станали икономическото чудо на Балканите, източноевропейската Швейцария се зове България! От "скритите" договори, за които Дянков копа като здрав космат миньор от социализма за дипломата на бай Тошо, сега стигаме до бурен растеж в пазара и инвестициите... поне според нашенския икономически Брад Пит :) Какво мнение споделят български икономисти в случая е ирелевантно... "те си... говорат измишльотини, така че..."

Тук отново цитираме ЛИСТЧЕТО, с което според bTV новините премиера Борисов се е разхождал цял ден днеска... Мушморок е той, ей! Като 'лапе на ново камьонче се радва на туй листче! Да, да... Чудно, чудно... Сега зрителят трябва да внимава... тука става малко като в Memento, връзката привидно се губи, но съм сигурен, че ако изгледам още 3-4 пъти т'ва интервю(и си излежа полагащия ми се след това период в Карлуково) ш'а го разбера: Кредитния ни рейтинг се вдигнал... щото потвърдили рейтинга BBB от декември и казали, че няма да го пипат(според сайтът на S&P този рейтинг е поставен в края на 2008 и в края на миналата е потвърден, но Бойко има друг поглед над нещата :) )... и докато на другите са ги свалили, нашия са го вдигнали... Спокойно... и аз се бъркам от т'ва... хем минавам за почти средно интелигентен човек :)

Тук следва лек математически финт, който трудно се схваща... препоръчителни са добри познания по диференциални уравнения, висша алгебра и комплексен анализ, базови умения за работа с интеграл на Лебег(умелото и детайлно разбиране на бързото дискретно преобразование на Фурие е бонус), за да сметнем как чрез неповишаване на данъците и осигурвките и ненамаляване на пенсии и заплати, ще постигнем не просто намаляване на дефицита ми и мощен ръст на икономиката и вливане на по-големи суми в описаните от Пеперон Дянков като приоритетни сектори.

Изреждането на редица предстоящи да се открият обекти, което спретва г-н Борисов като своеобразно полит-дефиле за своите екзалтирани фенове е просто виртуозно. Споменава се и упътване за решаването на зададената по-горе сложна задача, което се изразява в "Ние се надяваме че ш'а работят и българите и ние много по-активно!"... EPIC FAIL! Българите избраха ГЕРБ, понеже ББ може да оправи всичко сам с мускулите и дълбоките си силни и решителни очи... а не щото им се работи... ако им се работеше щяха да се справят добре и с Костов, когото намразиха, понеже преди десет години им каза откровено, че положението си е ебало майката, понеже сме свръх мързелив народ. Тук специално внимание заслужава обаче и репликата "Нека някой да каже да е действано така преди... и да видим дали ш'се действа така и след мене"... Самоувереността хората я купуват като топъл хляб... особено когато не им се взимат парите пряко и на момента...

Явява се и съчувстващия строг характер на нашия свят вожд... Той страда за хората станали жертва на несполучлив опит на МВР да се нахлуе на адрес, където група хора да бъдат пребити, без значение от нищо... Щото явно хората на адреса са били виновни, което дава право да бъдат пребити... просто момчетата са сбъркали адреса...
Вчерашната случка в Кърджали обаче явно е била сериозна, след като Цецо отишъл на гости на Бойко, понеже бил много разстроен... Сещам се за една друга популярна личност, дето си вика подопечните в кризисни моменти да му ходят на гости по малките часове на денонощието или им пристава под прозорците с джипа си и ги тероризира по телефона... Изобщо... прекалено много прилики стават...

Май всеки абзац почвам така до тука, ама ето един много любим момент... Трайчо Трайков! Министърът, който е осмели да каже, че Борисов говори глупости... Еретикът, враг на българския народ и неговите трудови хора! Колебливият момък, който в това решително, праволинейно и напълно непоклатимо в решенията си правителство единствен се осмеляваше да лакатуши от едно към друго решение... Представям си разговорът проведен между Борисов и Трайчо:
-Ти как я мислиш тая така... - казва ББ с благия си басов тембър, всяващ бурна страст в мокрите сънища на българските домакини и ужас в сърцата на злодеите.
-Коя, г-н Борисов? -  с недоумение запитва Трайков.
-Тая твойта нерешителност... само си сменяш мнението...
-Как така, г-н Борисов?
-Е така... сутрин си съгласен с мене, следобед не си... - почесва се бойко по темето и дърпа дълго от ароматната си пура
-Г-н, премиер,  съжалявам, но това е поради вашето променящо се мнение... - плахо загатва Трайков.
-Не, Трайков... моето мнение никога не е променливо... то е просто правилно... - спокойно и окончателно отсича Бойко
Респектиран Трайков излиза от кабинета на Бойко, осъзнал истината... Да си прав означава да си с Бойко! А Борисов доволно подръпва отново от пурата и спокоен, че е подсигурил кабинетът да работи като добре смазана машина, чиито ръчки той да върти, се отпуска в премиерското керсло и се замисля къде му се ходи да реже ленти днес...

Небрежно се прехожда и към коментарите за съда... който очевидно е в голяма грешка... как може съдът да пуска под гаранция хора с медицински бележки...?! Да ги мъчи бе!... Болни, неболни... Да не са се оставяли да ги арестуват... Как може съдът да пуска на свобода и да оправдава хора, за които ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА са казали, че са престъпници! Че нали ако Ани Салич каже нещо, то то е чиста истина, а ако и Бойко Борисов го потвърди значи е просто природен закон! Не ми били събрани доказателства... не ми било направено разследване като хората... ма тия съдии се осмеляват да кажат, че добрите полицаи не са си свършили работата като хората, а само са показали мускули и Цецо е пускал клипчета във vbox с геройски действия на униформени момченца, които рецитират героични oneliner-и от нискобюджетни екшън продукции.

И в края ясно се показва човешката страна на премиера... Той ще си използва отпуската... О не... не се заблуждавайте, че има нужда от почивка, че се преуморил... НЕ! За Бога... вие луди ли сте? Той ще даде пример... за изчистването на отпуските! 20 дни ш'си седи вкъщи, за да пести... е... за ден-два може да отскочи до морето... все пак трябва малко слънце да грейне по плажовете... А кое слънце по-добре от премиера-слънце?

В кратце е важно да се каже: Нещата са добре! Крачим смело напред... към какво, не знаем... но знаем, че е напред!