неделя, 20 юни 2010 г.

Анти-кризисни мерки

Така се прави... евала на който се е сетил, че със силата на родните медии може да се борим срещу кризата. Преди няколко дни прочетох една статия на Иван Гарелов на тема кой къде препоръчвал да се почива.
Последваха няколко на брой изказвания, че тя кризата така или иначе(нищо, че вече три пъти за последните два месеца излязохме от нея окончателно според некои финансови контратенори) до есента ш'а ни отмине. Кой където иска да почива летоска, па на есен кат' са върне тука ш'а е финансов рай.
Реших, че темата е приключена, ама ей на, не съм бил разбрал. Хубав репортаж се получи в новините на първата частна национална телевизия. Колко са лоши, неорганизирани и калпави гръцките хотелиери(понеже избягвам много да се вслушвам в телевизора, не съм сигурне гръцки или турски, но май бяха гръцки), чак да не поверва човек. Две семейства с дублирани стаи били принудени да чакат около час, за да се разреши проблемът им, като през това време тия простаци от хотела им пердложили в знак на извинение за объркването да се възползват безвъзмездно от услугите на масажистите на хотела и изявили желание да ги черпават също така с шампанско, което като видях как изглежда хотела, едва ли ш'а да е било "Искра" от 7-8 лева :D
Наш'те българи обаче били пичове! Стиснали зъби пред изкушенията на лукавите гръзки хотелиери и отказали да приспят будната си гражданска съвест с предложените им охолства... Те са ан почивка я! Не на курорт! Да ги глезят...
Дори и сега, след всички перипети, след това умопомрачителнно чакане и след куропционнните опити на гнусните византийци, наш'те хора седят в стаята си и по думите им(вяло и не съвсем точно цитирам запис от телефонен разговор излъчен в bTV новините) "не знаят дали няма да дойдат някои нови съквартиранти".
Ама така е то! Като ен са слушали Дянков, на им сега! Да се мъчат там... в гадните гръцки хотели... да се давчат с ония ми ти узота и да се тровят с гадните им салати с пресен средиземноморски зехтин... гадни национални предатели!
Друго си е... да идеш в Несебър... да си купиш 3-4 кебапчета... може да са прегорели, може да има останали кучешки косми по тях, щото не са го обезкосмили добре, преди да го смелят на кайма... ама пък ш'са по 5 лева бройката и поне още 5 лева за хлебчето... ш'ти е гадно и ш'се ядосваш, че си дал толко пари... ама ш'си ги дал на БЪЛГАРИЯ! Или поне на някой тлъст чичко, който е собственик на количка за кебапчета в Несебър... примерно грък, който идва летоска д припечели тука, щото чул че по-лесно минават безусловно нагло надутите цени :)

Междувременно е безполезно да разправям за редовния статут на българските хотели и ресторанти, включае някои такива на пъпа на столицата с очевидни претенции за своята класа, стил и ниво на обслужване. Дали безработицата ни е много ниска, или просто си го не може не знам.
Факт е че българите са гостоприемни хора... ама хора! За гостоприемни бизнесмени нема да се квалифицираме... :)


Както казва един любим мой интернет образ трябва да напаравим и един fffffffinal summation...
Той ни довежда до разбирането, че трябв да покажем, че българските патриоти не са само тия, деот пребиват циганите и гейовете по подлезите! Българските патриоти са хората готови да отидат да платят безбожни цени за кофти обслужване и гадни условия по Българските курорти!